Doorgaan naar hoofdcontent

breinaalden opberger

Ik was al een tijd op zoek naar een nieuwe fabrikant van opberg tassen voor (rond)breinaalden. Rondslingerende breinaalden in een grote tas of in bak zijn een van  mijn grootste ergernissen. Je zoekt een breinaald, je weet zeker dat je er nog een hebt maar waar is dat ding gebleven?  En dan heb je er een gevonden maar dan is niet meer te lezen welke maat het is.. je koopt maar weer een nieuwe en zo heb je opeens 5 x maat 3,5 mm liggen. Herkenbaar?
Goed, een systeem dus waar je je rondbreinaalden naar MAAT kunt opbergen. En weer terugvinden. Zo moeilijk moet dat toch niet zijn? En ik hoopte op een Europese leverancier.
Het eerste is gelukt, het tweede helaas (nog) niet.
Op de vakbeurs in Keulen ontmoette ik vorig jaar Della van DellaQ. Zij heeft precies de tasjes die ik zocht. In leuke kleuren, van goede kwaliteit en slim gemaakt. Bovendien voldoet dit aan mijn standaard van verantwoord maatschappelijk ondernemen.
Deze tassen worden handgemaakt in Vietnam. Een gedeelte van de opbrengt van deze tassen vloeit direct terug naar de vrouwen op het Vietnamese platteland. Della Q is een samenwerking aangegaan met Vietnam Quilts. Een non-profit organisatie die de vrouwen opleidt in het ambacht van quilten. Hierdoor kunnen zij zelf een inkomen verdienen en zichzelf redden. Ook zorgt  Vietnam Quilts voor ondersteuning van de lokale gemeenschappen door het opzetten van scholen en verstrekken van microkredieten.  DellaQ ondersteunt deze organisatie zowel met materiaal (overgebleven stoffen worden in quilts verwerkt) als met training en scholing.
Della gebruikt 100% zijde en katoen voor haar tassen. Ik heb  uit het enorme aanbod van Della  vier kleuren gekozen: Purple, Seafoam, Ocean en Red.

Interchangeable Needle Case:


De interchangeable needle case is een een opberger voor losse naaldpunten en kabels van jouw verwisselbare breinaalden set.
Ik verkoop heel veel losse naaldpunten van Chiaogoo en vraag me dan altijd af waar deze naalden bewaard worden als je niet een hele set (met mapje) gekocht hebt. Ook de Addi click sets hebben geen ruimte voor uitbreiding met extra naaldpunten. en daar verkoop ik er ook een hele hoop van. En over het  plastic mapje van Knitpro hoeven we het niet te hebben toch? Zo lelijk... Als je je naaldpunten netjes bij elkaar wilt opbergen , en waarschijnlijk heb je wel wat extra naalden en kabels, dan is dit mapje van DellaQ iets voor jou. Er zijn 15 gelabelde vakken vanaf 2.75 mm tot en met 12 mm. Daarnaast zijn er vijf extra vakken voor extra naalden. In de vier onderste vakken kunnen de kabels opgeborgen worden. Je vouwt de case dicht door eerst het flapje omlaag te vouwen en vervolgens de beide zijkanten naar binnen te vouwen en dan dubbel.
Van deze tassen zijn de kleuren Seafoam en Ocean nu direct leverbaar. De andere twee kleuren komen binnenkort in de winkel.
Bekijk hier de video van Della over de Interchangeable Needle Case



Tri-fold Circular Needle case


We hebben als eerste de Tri fold Circular Needle case: een opberger voor rondbreinaalden die je in drieën dicht vouwt. Er zijn 13 gelabelde vakken voor breinaalden vanaf 2,75 mm tot en met 10 mm. Hier kunnen ongeveer 2-3 naalden in de kleine maten in en 2 van de dikkere naalden per vakje.  Bovendien zijn er vier extra vakken zonder label waar je extra naalden in kwijt kunt. Hoeveel naalden er precies in passen hangt natuurlijk ook af van de dikte van de naalden en de lengte van de kabels. Aan de voorkant zijn nog twee vakken met een rits om accessoires in op te bergen.  Je vouwt het tasje dicht en sluit het met een strik. Compact en gemakkelijk opbergen!
Van deze tassen komt de kleur Seafoam zeer binnenkort. De andere drie kleuren zijn direct leverbaar.
circular needle case-2

Ik ben benieuwd wat jullie van deze nieuwe tasjes vinden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk: en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste) Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel. Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed. Het originele patroon van de poef is van Pickles . Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is. Dit is

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!! En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft. Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen. Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt. Er is over die angst heen te komen: Kies een eenvoudig eerste project Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal. Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project . Ishbe

Breien: het lezen van telschema's (charts)

Dit artikel is ook te lezen op het Wereldwol-blog. Het lezen van Engelstalige patronen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het leren van de Engelse breitermen kost even tijd en ook de manier van opschrijven van de instructies is soms wat anders dan in Nederlandstalige patronen. Toch loont het om Engelse breipatronen te leren lezen en te begrijpen, al was het alleen maar vanwege de hoeveelheid aan Engelstalige patronen die er beschikbaar zijn.  Hier  kun je een overzicht vinden van Engelse breitermen, afkortingen en de Nederlandse vertaling ervan. Charts In veel patronen vind je naast de uitgeschreven instructies ook telschema's (charts). Deze charts zijn bedoeld als hulpmiddel bij het breien. Op schematische wijze wordt het patroon weergegeven.  Er zijn ook patronen die alleen charts geven en geen uitgeschreven "rij-tot-rij instructie". Uit gesprekken met klanten is mij gebleken dat niet iedereen thuis is in het lezen van charts. In dit artikel probeer ik ui